Меню
9 березня – 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – видатного українського поета, прозаїка, художника, політичного і громадського діяча.
2024-03-08

Тарас Григорович Шевченко (1814–1861) – геніальний український поет, художник, прозаїк, драматург, політичний та громадський діяч. Він є творцем ідентичності українського народу та знаковою постаттю національної пам’яті України. У своїй творчості він глибоко поєднав національне і загальнолюдське, ставши, за словами І. Франка, велетнем у царстві людської культури». Видатний син українського народу Тарас Шевченко – виняткове явище за своєю обдарованістю, популярністю, місцем в літературі, мистецтві, культурі.

«Кобзар» - перша поетична збірка Т.Г. Шевченка, вважається багатьма українцями «святинею». Ця невеличка книжечка зробила справжній переворот в українському письменстві: ніхто раніше так повно не розкривав страждання і сподівання українського народу, ніхто не говорив про це так жагуче і з таким болем.

Минає 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. У свідомості кожного українця Тарас Шевченко є національним героєм, життя і творчість якого надихає патріотів України на боротьбу за правду, свободу та майбутнє нашої країни.

В рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження великого українського поета, в читальному залі бібліотеки коледжу розгорнуто книжкову виставку-портрет «Тарас Шевченко – геній і пророк українського народу». Представлена література розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

page-up