Меню
25 листопада – День пам`яті жертв голодоморів
2023-11-25

День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні. Традиційно, кожної четвертої суботи листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Голодомор 1932-1933 років став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років та окупації країни більшовиками. Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність.

Минуло 90 років від початку сталінського голодомору-геноциду 1932-1933 років, але російська влада робить спроби знову знищити українську націю, в тому числі голодом. Наслідуючи Сталіна РФ вивозить з окупованих територій фактично всі запаси зерна, продуктів харчування, знищує елеватори, зерносховища, агропромислові підприємства, поля й іншу інфраструктуру.

Трагічні події та злочини сьогодення доводять: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

До цих трагічних подій в історії України працівники бібліотеки коледжу експонували виставку-спомин «Голодомор – невиплакані сльози». Кожна книга з представленої виставки відкриє сторінки жахливої правди історичного минулого українського народу та допоможе зробити висновки на майбутнє.

ПАМ’ЯТАЄМО!

page-up