Меню
Звіт участі здобувачки освіти 3-092 групи Скуратової Ольги В ХХ регіональному конкурсі «Єдність в розмаїтті» під керівництовм викладача ЦК СГД, к.філос.н. Саітгареєвої О.Г. За результатами участі зайнято 1 місце.
2023-04-27

Регіональний конкурс науково-дослідницьких робіт «Єдність в розмаїтті» проводиться кожного року з метою пропаганди наукових знань, професійної орієнтації та залучення здобувачів освіти до наукової творчості і дослідницької та пошукової роботи під керівництвом викладачів закладів фахової передвищої освіти.

ХХ регіональний конкурс був проведений 06.04.2023 об 1100 на базі ВСП «Політехнічний фаховий коледж Криворізького національного університету», на який були запрошені студенти коледжів Південного регіону.

Виступи були дуже різноманітними та пізнавальними. Зокрема, в регіональному конкурсі працювали наступні секції:

  1. Секція «Невтомний дослідник Криворіжжя».
  2. Секція «Фізика та математика – очима молодих».
  3. Секція «Психологія і виробництво».
  4. Секція «Інформаційні технології».
  5. Секція «Технічне моделювання».
  6. Секція «Інноваційні технології перевізного процесу».
  7. Секція «Світ економічних наук».
  8. Секція «Цікавий світ електрики».
  9. Секція «Екологія. Безпека життєдіяльності».

Роботи були подані завчано для можливості попереднього огляду та перевірки. Захист наукової роботи супроводжувався доповіддю та презентацією.

КРИТЕРІЇ та кількість БАЛІВ, за якими оцінюється зміст науково-дослідницької роботи:

  • Актуальність вибору теми дослідження – 5 балів;
  • Новизна ідей – 5;
  • Практична цінність – 5.

Критерії оцінювання та кількість балів, за якими оцінюється виступ:

  • Культура мовлення, чіткість, логічність, лаконічність викладання матеріалу – 10 балів;

Максимальна кількість балів – 25.

ЖУРІ формувалось з науково-педагогічного персоналу Криворізького національного університету та представників інших ЗВО ІІІ-ІV р.а.

Студенти – конкурсанти нагороджувалися грамотами згідно зайнятих місць.

Приємно відмітити, що учасниця Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж НАУ» групи 3-092 Скуратова Ольга зайняла призове перше місце в секції «Психологія і виробництво». Переможниця сама запропонувала та майстерно розкрила тему:

«Психологія професійного вигорання на виробництві».

Ольга через презентацію розкрила результати дослідження. РОДЗИНКОЮ конкурсної роботи було розкриття болючої поширеної проблеми професійного вигорання через спіраль Гегеля, що демонструвала ключовий закон діалектики Гегеля «Взаємного переходу кількісних змін у якісні». Поклавши у фундамент аналізу причинно-наслідкових зв’язків саме розкриття даного філософського закону, учасниця підкреслила тісний зв'язок філософії та психології.

Цінними порадами стали, зокрема, книги Адама Джексона «Десять секретів щастя» та Хел Елрод «Магія ранку».

Ключом до перемоги став впевнений виступ з розширеними відповідями на питання журі, які щиро цікавились та здавалось враження і було дуже приємно, ніби брали життєві поради. Виступ Олі нагадував лекцію досвідченого викладача. Мова – чітка, лаконічна, повільна. Переможниця розкривала тему послідовно та переконливо. Адже торкнулась саму серцевину актуальної, практично для всіх, теми.

Всі слухачі даного заходу дізнались багато нової інформації, здійснили всебічний погляд на назрілі проблеми, обмінялись цінним досвідом, збагатились новими враженнями.

Викладач ЦК СГД Саітгареєва О.Г.

page-up