Меню
Навчально-виховний захід викладача ЦК СГД Гутнєвої М.М. до роковин аварії на ЧАЕС
2023-04-26

Снимокввв.PNG

Формат проведення: онлайн (GoogleMeet|Classroom);

інформаційний дайджест

Час проведення: 26 квітня 2023 року

Аудиторія: гр. 2-011, 2-014

Мета проведення:

  • поглиблення знань про події аварії на ЧАЕС, її наслідки – науковий аспект;
  • вшанування памʹяті ліквідаторів аврії на ЧАЕС;
  • розкриття окремих історичних аспектів Чорнобильської катастрофи;
  • продовження формування історичної памʹяті;
  • формування загальнолюдських світоглядних аспектів особистості

26 квітня 1986 року, 37 років тому, сталася одна з найбільших в історії людства техногенних катастроф - Чорнобильська. Вибух на четвертому реакторі АЕС став трагедією для усього людства, наслідки якої ми відчуваємо досьогодні.

На виховному заході для здобувачів освіти другого року навчання 173 спеціальності «Авіоніка» (гр. 2-011, 2-014) було проведено інформаційний дайджест до роковин аварії на ЧАЕС. Питання було висвітлено як з наукової точки зору, так і з огляду на окремі історичні аспекти.

Снимокммм333.PNGВибух на четвертому енергоблоці стався 26 квітня 1986 року приблизно о 01:23. На цей момент у реакторі було близько 200 т урану. Внаслідок аварії було зруйновано обшивку, через відсутність захисної оболонки у повітря здійнялися 60 т радіоактивних речовин. Відразу після вибуху реактора радіонукліди були викинуті на максимальну висоту – до 10 км. Ще 2 дні керівництво колишнього СРСР інформацію про цей вибух від світу приховувало, проводячи в Києві та інших містах масові першотравневі маніфестації, - потім ці дії Снимокаааап.PNGстануть ще одним додатковим фактором розпаду «радянської імперії».

Внаслідок вибуху або гострої променевої хвороби загинули 30 співробітників АЕС. 8,5 мільйона жителів України та сусідніх країн отримали в найближчі після аварії дні значні дози опромінення.

Понад 600 тисяч осіб стали ліквідаторами аварії.

Снимокыыыыы.PNGЧорнобильську атомну електростанцію повністю зупинено 15 грудня 2000 року.

page-up