Меню
26 квітня – День Чорнобильської трагедії Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф
2023-04-26

Людство понад півстоліття намагається приручити ядерну енергію. Її неймовірна сила може вирішити всі проблеми з джерелами палива, обігріву і навіть дозволити почати освоювати інші планети. Але небезпека, що криється за ядерним синтезом, все ще така велика, що говорити про якісь довгострокові перспективи зарано. При цьому кожна ядерна аварія набуває розмаху катастрофи, з наслідками якої люди борються роками та десятиліттями.

Багаторічна історія атомних катастроф показує, що великі аварії та небезпечні інциденти, пов’язані з використанням атомної енергії відбуваються досить регулярно. Географія цих подій – вся планета Земля. Вони відбувалися на всіх континентах, включно з Антарктидою. Мільйони людей вже постраждали від бездумного та недбалого використання атомної енергії. І найстрашніший злочин проти людства і найжахливіший приклад використання ядерної енергії є бомбардування Хіросіми і Нагасакі.

Да цієї пам’ятної дати бібліотека коледжу підготувала медіапрезентацію «Наймасштабніші ядерні аварії та катастрофи світу».

page-up