Меню
Круглий стіл в форматі on line по обговоренню освітньо-професійної програми «Авіоніка»
2023-04-18

06  КВІТНЯ 2023 РОКУ

ВИПУСКОВА ЦИКЛОВА КОМІСІЯ АВІОНІКИ

ВСП «КРИВОРІЗЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ НАУ» ПРОВЕЛА КРУГЛИЙ СТІЛ В ФОРМАТІ ON LINE ПО ОБГОВОРЕННЮ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «АВІОНІКА»

Рівень фахової передвищої освіти за спеціальністю 173 «Авіоніка»

У заході взяли участь викладачі ЦК «Авіоніка», завідувач відділення «Експлуатація та ремонт авіатехніки», члени робочих груп, заступник начальника коледжу з навчально-наукової роботи ВСП «Криворізький фаховий коледж НАУ», роботодавці (стейкхолдери) за спеціальністю 173 «Авіоніка».

На зустріч були запрошені:

      Сергій Задера – Начальник мобільної групи технічного обслуговування та ремонту авіаційної техніки інженерно- авіаційної служби – інструктор Державної прикордонної служби України

      Кирило Пєшков – Генеральний директор ТОВ «НТОП Вулкан», інструктор-екзаменатор ICAO/EASA

      Олексій Бідніченко – Керівник з практичної підготовки

      Владислав Галентовський – Випускник 2021 року

      Андрій Клименко – Здобувач освіти навчальної групи 2-001

На зустрічі обговорили структуру навчального плану та складники освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра, а також стейкхолдери поділилися своїм баченням розвитку спеціальності та запропонували пропозиції щодо удосконалення програми підготовки зі спеціальності

 

В процесі обговорення були висвітленні основні завдання ОПП та надано пропозиції щодо удосконалення ОПП в 2023-2024 н.р., що дасть змогу підготувати висококваліфікованих спеціалістів в умовах сучасності. Стейкхолдери зауважили наступне:

 

Задера Сергій стосовно практичної підготовки – запровадження (по можливості) сучасних діючих норм з технічного обслуговування авіаційної техніки та адаптування практик до вимог PART-66.

Пєшков Костянтин стосовно пункту 2.1  Акцентувати увагу при практичній підготовці не тільки на лінійне обслуговування, а також і на пошук несправностей (troubleshooting) систем літака.

Щодо пункту 4.1 Прибрати слюсар-механік, так як ця посада не актуальна для цієї спеціальності.

Щодо пункту 6 Передбачити ознайомлення здобувачів освіти у рамках дисципліни із структурою авіаційної компанії і взаємодію структурних підрозділів організації.

Клименко Андрій стосовно пунктів 8.2, 8.3 щодо оновлення та реконструкції лабораторій з електротехнічних дисциплін; та покращення інтернет покриття у корпусах.

 

Регулярні зустрічі в форматі круглого столу дозволяють вдосконалювати освітньо-професійні програми, щоб наші випускники відповідали вимогам сучасного ринку праці і були конкурентоспроможними.

page-up