Меню
КРУГЛИЙ СТІЛ ПО ОБГОВОРЕННЮ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 151 «АВТОМАТИЗАЦІЯ ТА КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ»
2023-04-17

07 КВІТНЯ 2023 РОКУ

ВИПУСКОВА ЦИКЛОВА КОМІСІЯ

КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ ТА МЕРЕЖ

ВСП «КРИВОРІЗЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ НАУ» ПРОВЕЛА КРУГЛИЙ СТІЛ

ПО ОБГОВОРЕННЮ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ

«АВТОМАТИЗАЦІЯ ТА КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ»

рівень фахової передвищої освіти за спеціальністю

151 «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

У заході взяли участь викладачі ЦК КСМ, зав.відділення КПІ, члени робочих груп, заступник начальника коледжу з навчальної роботи, ВСП «Криворізький фаховий коледж НАУ». роботодавці (стейкхолдери) за спеціальністю 151 «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»:

Модератор зустрічі – Ірина КРАВЧУК, голова випускової циклової комісії, гарант ОПП «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» рівень фахової передвищої освіти – ознайомила присутніх зі структурою навчального плану та складниками освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра, а також запропонували стейкхолдерам спільно обговорити пропозиції щодо удосконалення якості освіти спеціальності.

В процесі обговорення були висвітленні основні завдання ОПП та надано пропозиції щодо удосконалення ОПП в 2023-2024 н.р., що дасть змогу підготувати висококваліфікованих спеціалістів в умовах сучасності.

Роботодавці, зокрема Лариса ПЛУЖНИК, начальник бюро АСУ ТП відділу автоматизованих систем керування управління інформаційних технологій та телекомунікаційних систем (начальник бюро АСУ ТП ВАСК УІТ та ТКС) зауважила, що необхідно максимально звернути увагу на вивчення електричних схем та схем автоматизації.

Сергій РУБАН, в.о. завідувача кафедри автоматизації, комп'ютерних наук і технологій ДВНЗ КНУ, к.т.н., доцент- охоче поділився здобутками свого навчального закладу та продемонстрував ОПП та навчальні плани.

Ярослав ГРИНЮК, провідний інженер-електронік "ПІВДГЗК" порекомендував для того, щоб бути конкурентоспроможними - проводити навчання на програмуємих контроллерах (бажано сіменс-контролери), вивчати сучасні мови програмування контролерів. Для досконалого вивчення робототехніки необхідно вивчати різноманітні датчики, котролери, схеми і.т. далі.

Такі зустрічі відбуваються регулярно та мають мету постійного вдосконалення ОПП та моніторингу вимог сучасного ринку праці.

Циклова комісія компютерних систем та мереж щиро дякує усім за плідну працю.

Адреса для пропозицій та рекомендацій: kravchuk_iv@ukr.net

page-up