Меню
Проведено круглий стіл по обговоренню ОПП 172 «Телекомунікації та радіотехніка»
2023-04-13

12 квітня 2023 року випускова циклова комісія радіотехніки та електромеханіки ВСП «Криворізький фаховий коледж НАУ» провела круглий стіл по обговоренню освітньо-професійної програми

«Телекомунікації та радіотехніка». У заході взяли участь здобувачі освіти, роботодавці (стейкхолдери), випускники спеціальності 172 «Телекомунікації та радіотехніка» ВСП «Криворізький фаховий коледж НАУ».

Модератори зустрічі – Сергій Цвіркун, голова випускової циклової комісії, к.т.н.; Сергій Рудий, гарант ОПП «Телекомунікації та радіотехніка» рівня фахової передвищої освіти; Анатолій Андрусевич гарант ОПП

«Телекомунікації та радіотехніка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти – ознайомили присутніх зі структурою навчального плану та складниками освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра та бакалавра з телекомунікацій та радіотехніки, а також запропонували стейкхолдерам спільно обговорити пропозиції щодо удосконалення якості освіти спеціальності.

В процесі обговорення були висвітленні основні завдання ОПП та надано пропозиції щодо удосконалення ОПП в 2023-2024 н.р., що дасть змогу підготувати висококваліфікованих спеціалістів в умовах сучасності.

Роботодавці, зокрема керівник відділу радіоелектронної апаратури ООО "НПП-Рудпромавтоматика" Артем Кутін, директор компанії «С-Відео» Олексій Бугаєнко, інженер з радіонавігації та радіолокації групи технічного обслуговування та ремонту комплексу засобів ЗНС органу AFIS Кривий Ріг ДП обслуговування повітряного руху України Василь Патоєв та провідний інженер з радіонавігації та радіолокації ТРЛК-6 ДП обслуговування повітряного руху України РСП Київський районний центр «Київцентраеро» Іван Кривич, закцентували на тому, якими знаннями та компетентностями має володіти сучасний фахівець з телекомунікацій та радіотехніки; що пріоритетне у підготовці фахівців; які дисципліни має ОПП «Телекомунікації та радіотехніка»; як вони інтегруються із сучасними вимогами стандарту телекомунікації та радіотехніка та практичною роботою.

Озвучили бачення змісту програм фахового молодшого бакалавра та бакалавра «Телекомунікації та радіотехніка» здобувачі освіти за цією спеціальністю, а саме здобувач освіти групи 5-091 Рубан Артем та здобувач вищої освіти групи 615 Кутузов Олександр.

Резолюція круглого столу – спільна робота викладачів випускової циклової комісії радіотехніки та електромеханіки над удосконаленням якості освіти здобувачів.

Ці зустрічі відбуваються не вперше. Маємо намір проводити їх і надалі для постійного вдосконалення ОПП та моніторингу вимог сучасного ринку праці.

Циклова комісія радіотехніки та електромеханіки щиро дякує усім, хто долучився до обговорення. Адреса для пропозицій та рекомендацій: tserg30@ukr.net.

page-up