Меню
«Бібліотеки на варті здоров’я» (7 квітня - Всесвітній день здоров'я)
2023-04-07

E:\ВСЕ ПРО КНИГИ\Книга для здоровя\Без-имени-1-15 (2).jpg

Здоров'я - найбільше багатство людини. Сучасний  світ відкриває перед нами великі можливості, ми поспішаємо жити, не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися та потурбуватися про себе і своє здоров’я. Здоровий спосіб життя закладає фундамент гарного самопочуття, зміцнює захисні сили організму та розкриває його потенційні можливості. Складові здорового способу життя містять різноманітні елементи, що стосуються усіх сфер здоров’я – фізичної, психічної, соціальної і духовної.

Бібліотеку завжди називали аптекою душі, місцем, де лікують словом та книгою. Говорячи про духовне здоров’я, ми переконані в тому, що саме література – це не тільки задоволення, але й сильний психотерапевтичний засіб.

Бібліотерапія – це прекрасна альтернатива заспокійливим, антидепресантам та іншим медикаментам. Книга – це не тільки приємне проведення часу, але і своєрідна терапія, яка позитивно впливає на фізичний стан, емпатію та ментальне здоров’я. Дослідження вчених доводять, що читання книг позитивно впливає на лікування депресії, тривожності і стресу, послаблює симптоми болю, впливає на серцебиття, тиск та продовжує тривалість життя в середньому на два роки.

До Всесвітнього дня здоров’я бібліотекою коледжу оформлено інформаційний стенд «#Діємодляздоров’я. Бібліотеки на варті здоров’я», де висвітлені цікаві факти про вплив читання книжок на здоров’я людини.

page-up