Меню
ВІДКРИТИЙ ОНЛАЙН-ЗАХІД «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ ЗДОБУВАЧА ОСВІТИ»
2022-12-12

29 листопада 2022 року в навчальних групах 2-011 і 2-014 відбувся відкритий онлайн-захід на тему «Академічна доброчесність здобувача освіти», який провела викладачка циклової комісії філологічних та природничих дисциплін Пасічна Олена Вікторівна.

О. В. Пасічна наголосила на актуальності теми, оскільки виховання академічної доброчесності є одним із ключових завдань закладів освіти.

Мета заходу полягала в тому, щоб ознайомити здобувачів освіти з основами знань з академічної доброчесності, підвищити рівень академічної свідомості та академічної культури учасників освітнього процесу.

О. В. Пасічна розглянула нормативно-правове забезпечення впровадження принципівакадемічної доброчесності в Україні та ознайомила здобувачів освіти з нормативно-правовою базою академічної доброчесності ВСП «КРФК НАУ».

Упродовж заходу було з’ясовано, у чому виявляється дотримання академічної доброчесності здобувачами освіти та окреслено сутність видів порушення академічної доброчесності за статтею 42 Закону України «Про освіту» (академічний плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація, списування, обман, хабарництво, необ’єктивне оцінювання).

Своїми напрацюваннями з проблеми академічного плагіату та самоплагіату поділився здобувач освіти навчальної групи 2-011 Ведьорін Всеволод.

О. В. Пасічна наголосила на академічній відповідальності здобувачів освіти за порушення академічної доброчесності.

Задля уникнення помилок в написанні власних наукових робіт (рефератів, статей, курсових і дипломних робіт) та формування умінь і навичок академічного письма О. В. Пасічна запропонувала здобувачам освіти звертатися до корисних джерел наукової інформації.

Відкритий захід завершився підведенням таких підсумків: дотримання етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися здобувачі освіти під час навчання та провадження науково-дослідницької діяльності, дозволить підвищити рівень академічної свідомості та академічної культури учасників освітнього процесу.

page-up