Меню
"Звіт роботи ІІ Регіональної науково-практичної онлайн-конференції "Академічна доброчесність: основа теорії та практики" 2022
2022-11-11

10 листопада 2022 на базі Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж Національного авіаційного університету» в рамках Тижня академічної доброчесності була проведена ІІ Регіональна науково-практична онлайн-конференція «Академічна доброчесність: основи теорії та практики».

Метою конференції є забезпечення активізації науково-методичних пошуків впровадження принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі навчальних закладів Південного регіону м. Кривого Рогу; обмін практичним досвідом з метою популяризації академічної доброчесної поведінки всіх учасників освітнього процесу та становлення високого рівня академічної культури.

З привітальним словом до учасників звернувся заступник начальника коледжу з навчально-наукової роботи Д. Власенков: «Тема академічної доброчесності була, є і буде актуальною. Особливої важливості саме сьогодні набувають питання пошуку шляхів та способів забезпечення дотримання принципів академічної доброчесності в умовах дистанційного навчання…Щиро вдячний організаторам та учасникам конференції за те, що в умовах військового стану виявили бажання та знайшли час для проведення та участі у конференції…Бажаю усім учасникам успіхів, продуктивної роботи та позитивних вражень».

На ІІ Регіональній науково-практичній онлайн-конференції «Академічна доброчесність: основи теорії та практики» спікери виступили з результатами власних наукових розвідок з тем:

Л. Висоцька «CASE: АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ» (ВСП «КРФК НАУ»); Д. Кирилова «Психологічні чинники толерантності студентів до академічної недоброчесності» (ВСП «КРФК НАУ»); Я. Гринчук «Юридичні аспекти академічної доброчесності» (ВСП «КРФК НАУ»); Ю. Навроцький, С. Литвиненко «Академічна культура сучасної освіти: Чому взаємодія викладача та студента не може прямувати за напрямком «російського корабля»» (ВСП «КФК УДУНТ»); О. Пасічна «Формування у здобувачів освіти умінь і навичок академічного письма у процесі підготовки наукових статей» (ВСП «КРФК НАУ»); Г. Щегловська «Неправильний бібліографічний опис як прояв плагіату» (ВСП «КРФК НАУ»); В. Ведьорін «Плагіат як порушення академічної доброчесності здобувача освіти» (ВСП «КРФК НАУ»); М. Іванова «Дотримання принципів академічної доброчесності здобувачами освіти під час навчання» (ВСП «КРФК НАУ»); К. Кліндухова, М. Тюганова «Плагіат в наукових роботах» (ВСП «ФКП ДУЕТ»); Ю. Морозенко «Авторське право» (ВСП «КРФК НАУ»); Ю. Букшук «Порядок і правила перевірки кваліфікаційних робіт на плагіат у ВСП «КРФК НАУ» (ВСП «КРФК НАУ»).

До роботи у конференції долучились учасники у якості слухачів, серед яких педагогічні працівники та здобувачі освіти Коледжу, а також представники навчальних закладів Південного регіону м. Кривого Рогу, що підтверджує тематичну актуальність конференції.

Зі словами вдячності та побажання подальших звершень у напрямку досліджень академічної доброчесності виступила заступник начальника коледжу з навчально-методичної роботи, кандидат технічних наук, доцент Г. Даниліна: «Висловлюю вдячність організаторам та учасникам ІІ Регіональної науково-практичної онлайн-конференції «Академічна доброчесність: основи теорії та практики». Доповіді учасників торкнулися різних аспектів досліджуваної теми і цим були дуже цікаві та актуальні. Рекомендую в подальших наукових розвідках підняти питання сприяння академічній доброчесності в умовах дистанційного навчання».

page-up