Меню
ВІДКРИТА БАГАТОЦІЛЬОВА ЛЕКЦІЯ-ВІЗУАЛІЗАЦІЯ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ
2021-12-01

15.11.2021 року викладачка циклової комісії філологічних та природничих дисциплін Пивовар Альона Вікторівнапровела з навчальною групою 3-018 відкриту багатоцільову лекцію-візуалізацію з української мови на тему «Слова власне українські й запозичені. Виправдані й небажані запозичення». Метою заняття було поглиблення знань здобувачів освіти про запозичені слова, удосконалення вмінь розпізнавати їх, розвиток вміння визначати стилістичні функції запозичених слів та навички доцільного користування ними; вироблення вміння знаходити й виправляти помилки в уживанні запозичених слів, з'ясовуючи причини їх виникнення; виховання почуття поваги до рідного слова й відповідальності за власне мовлення.

Було використано різноманітні інтерактивні методи та форми роботи, а також власні методичні знахідки викладача.

Ключовим моментом організації заняття було використання розробленої викладачкою медіапрезентації, що містила як візуалізований теоретичний матеріал (анаграми, схеми, таблиці тощо) так і практичні завдання для закріплення вивченого матеріалу відповідно до розділів лекції.

Серед форм роботи: групові та індивідуальні, усні та письмові, стандартизовані (тести) та нетрадиційні (методика рефлексії як узагальнення і підсумку матеріалу). Постійназалученість здобувачів освіти в процес вирішення проблемних питань стимулювала належний рівень інтеграції тависокий рівень засвоєння здобутих знань.

Щиро вдячні гостям заходу та здобувачам освіти за активну участь та створену атмосферу.

page-up