Меню
Звіт навчально-виховного заходу «Щасливе життя – як ми його розуміємо» викладача соціально-гуманітарних дисциплін, к. філос. н. Саітгареєвої О.Г.
2021-12-01

C:\Users\Arima\Downloads\IMG-e50b87ef782b911bc2633ca4d878526b-V.jpg

Навчально-виховний захід в коледжі був проведений 30 жовтня 2021 р. відповідно до основних положень Конституції України, Законів України «Про освіту» та «Про вищу освіту» в групі 7-092 за спеціальністю 275 «Транспортні технології (на повітряному транспорті)».

Тема дуже актуальна, адже кожна людина прагне бути щасливою. Щастя, при цьому, кожен розуміє по-своєму. Хтось хоче принести в своє життя радість, здоров'я, багатство, успіх в справах, прекрасні стосунки з людьми і багато чого іншого. Людям хочеться, щоб життя нагадувало відео кліп, кінофільм, улюблену книгу, де на долю героїв випадає удача, кохання, багатство.

C:\Users\Arima\Downloads\IMG-a945e48b73364b2b792a30b28767c629-V.jpg

Мета виховного заходу досягнута: допомогти здобувачам освіти зрозуміти складну філософську категорію, з’ясувати що означає слово «щастя», що нам може принести щастя, як виглядає щаслива людина та, що потрібно для того, щоб бути щасливим.

Навчально-виховний захід проходив із застосуванням методу проектів.

C:\Users\Arima\Downloads\IMG-226f7d03193ec8846f5174d63ba2deb2-V.jpg

Аудиторія була поділена на групи курсантів - команди на чолі з капітаном - Дослідники, Винахідники, Творці. Кожна команда працювала над тематичними питаннями та готувала і презентувала свій проект, який розглядали та оцінювали дві групи експертів – Негатив та Позитив.

Команда Дослідники працювала над тематичними питаннями:

  • Що означає слово «Щастя»?
  • Від чого залежить щастя людини?
  • Щаслива людина – яка вона?

Команда Винахідники:

  • Чи може кохання принести щастя?
  • Чи є щастя в грошах?
  • Здоров’я – наскільки воно важливе?

Команда Творці:

  • Хто щасливий в Україні?
  • Приклади щасливих людей?
  • Чи відповідаємо ми за власне щастя?

C:\Users\Arima\Downloads\20211109_193348.jpg

Група Експертів Негатив висловлювала думку про те, що хотілось би змінити, додати, видалити. Група експертів Позитив – навпаки, що сподобалось, що справило враження.

Здобувачі освіти були активні, ініціативні, комунікабельні, вражали своєю ерудованістю та кмітливістю.

Навчально-виховний захід був спрямований на розкриття особистості здобувачів освіти за єдності трьох складових освіти – навчання, розвитку і виховання. Даний виховний захід був спрямований на формування всебічного розвитку найкращих рис особистості, почуття гуманізму, глибокого духовного внутрішнього світу людини.

page-up