Меню
День працівників освіти (День вчителя)
2024-10-04

F:\День вчителя\images.jpg

Одне з найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди було і залишається улюбленим нами ще зі шкільних часів - День вчителя. Він став популярний у всьому світі і носить назву World Teachers Day, будучи головною почесною міжнародною подією системи освіти.

Чудова професія вчителя знайшла своє визнання не тільки в наших серцях. Починаючи з 1994 року це особливе професійне свято - День вчителя, було визнано і встановлено на міжнародному рівні. Всесвітня організація з питань освіти, науки і культури - ЮНЕСКО, внесла цей День в список офіційно затверджених міжнародних свят, важливість яких невід`ємно підкреслюється для всіх національностей і культур нашої планети.

День працівників освіти, або День вчителя, в Україні традиційно припадає на першу неділю жовтня. Це свято понад 430 тисяч педагогів, що працюють в освітніх закладах України. А також загалом усіх, хто присвячує своє життя освіті та вихованню дітей і молоді. Важко переоцінити внесок педагогів у майбутнє країни, адже вони значною мірою формують погляди та цінності своїх учнів.

День вчителя — чудова нагода подякувати педагогам та відзначити їхній важливий внесок у формування майбутнього покоління.

page-up