Меню
Урочистості з нагоди Дня українського козацтва
2024-10-02

1 жовтня 2024 року, з нагоди Дня Українського козацтва (Покрова Присвятої Богородиці) та захисників і захисниць України, У Криворізькому фаховому коледжі Національного авіаційного університету проведено урочисті заходи з участю керівного складу, ветеранів коледжу, ветеранів Збройних Сил України, учасників бойових дій, представників Молодіжного куреня МГО «Козацтво Запорозьке» та студентської молоді.

До учасників урочистостей з привітанням звернувся начальник Криворізького фахового коледжу Анатолій Андрусевич, в якому нагадав, що День Покрови Пресвятої Богородиці є одним з найбільш шанованих днів у церковному календарі. На протязі майже тисячі років наші предки-козаки шанують у цей день Покров Божої Матері, як захисну могутню та нездоланну броню нашої душі і тіла перед зброєю ворогів. З часів славетного гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, перед кожною битвою вони зверталися до Божої Матері за даруванням перемоги над ворогами та збереженням свого життя. Сьогодні нащадки славетних лицарів Свободи, захисники і захисниці України, звертаються до Божої Матері, щоби вона розгорнула свій Покров над всіма українцями, над всім Божим Світом.

В ході урочистостей, біля пам`ятника отаману Перту Калнишевському, було проведено урочисте шикування особового складу Молодіжного куреня МГО «Козацтво Запорозьке» та приведення до Козацької присяги молодого поповнення козацьких лав. Приведеним до Козацької присяги молодим курсантам коледжу присвоєно перше козацьке звання джура. Поважні козаки привітали молодих джур з важливої подією в їх житті та вручили художньо оформлені Пам`ятки молодим козакам.

Наприкінці урочистостей керівний склад коледжу, ветерани, учасники бойових дій, представники козацької громади та студентської молоді поклали квіти до пам`ятника отаману Перту Калнишевському.

page-up