Меню
Звіт І Регіональної науково-практичної онлайн-конференції "Академічна доброчесність: основи теорії та практики"
2021-10-08

7 жовтня 2021 р. у Відокремленому структурному підрозділі «Криворізький фаховий коледж Національного авіаційного університету» в рамках Тижня академічної доброчесності була проведена І Регіональна науково-практична онлайн-конференція «Академічна доброчесність: основи теорії та практики».

C:UsersLiubovPicturesизображение_viber_2021-10-07_15-55-51-045.jpg

У конференції, організованої Групою сприяння академічної доброчесності Коледжу, активно прийняли участь члени Групи, педагогічні працівники та здобувачі освіти Коледжу.

З привітальним словом до учасників звернувся заступник начальника коледжу з навчально-наукової роботи Д. Власенков: «Питання академічної доброчесності сьогодні є надзвичайно актуальними. Кожен, хто має відношення до освітнього закладу, повинен пам’ятати про моральні норми та доброчесність. Тому виникла ідея започаткувати такий науково-практичний захід, в рамках якого учасники зможуть продемонструвати знання, дискутувати, обмінюватись науковими ідеями та практичними напрацюваннями на шляху забезпечення становлення високого рівня академічної культури освітнього середовища».

Голова Групи сприяння академічної доброчесності, кандидат педагогічних наук Л. Висоцька наголосила, що: «Конференція має на меті забезпечення активізації науково-методичних пошуків впровадження принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі навчальних закладів нашого регіону, обмін практичним досвідом з метою популяризації академічнодоброчесної поведінки всіх учасників освітнього процесу та становлення високого рівня академічної культури».

На конференції відбулося обговорення наступних тем: «Академічна культура» О. Говорова, «Політика академічної доброчесності» Л. Висоцька, «Психологічні причини академічного шахрайства» Д. Кирилова, «Порядок подачі та порядок розгляду заяви про підозру у порушенні академічної доброчесності» Я. Гринчук, «Про Кодекс академічної доброчесності здобувачів освіти» М. іванова, «Про Декларацію академічної доброчесності здобувачів освіти» І. Висоцький.

C:UsersLiubovPicturesизображение_viber_2021-10-07_15-56-08-801.jpg

Зі словами вдячності та побажання подальших звершень у напрямку досліджень академічної доброчесності виступила заступник начальника коледжу з навчально-методичної роботи, кандидат технічних наук, доцент Г. Даниліна: «Висловлюю вдячність організаторам та учасникам І Регіональної науково-практичної онлайн-конференції «Академічна доброчесність: основи теорії та практики». Пропоную практичні результати конференції оформити в методичні рекомендації формування академічної культури здобувачів освіти для класних керівників».

page-up