Меню
Шановні колеги та здобувачі освіти!
2024-06-12

12.06.2024 р. на базі Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж Національного авіаційного університету» відбулося засідання методичного об’єднання з академічної доброчесності закладів освіти південного регіону м. Кривого Рогу у форматі семінару « У пошуках мотивації академічної доброчесності».

Мета семінару: обмін досвідом та налагодження співпраці учасників методичного об’єднання з академічної доброчесності, обговорення актуальних проблем, пошуку мотивації з академічної доброчесності, вироблення практичних рекомендацій щодо форм та методів її підтримання

У рамках семінару учасники презентували свої наукові розвідки і досвід роботи у сфері академічної доброчесності, а саме:

Надія ОЛЯНЮК «Академічна доброчесність та неформальна освіта: виклики сьогодення» (Відокремлений структурний підрозділ "Політехнічний фаховий коледж КНУ«)

Оксана КАРПЕНКО «Академічна доброчесність як запорука якісної освіти та сталого розвитку» (Криворізький будівельний фаховий коледж)

Любов ВИСОЦЬКА «Академічна доброчесність у професійній діяльності освітян» (Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж НАУ»).

Під час обговорення було акцентовано увагу на нормативно-правовому регулюванні академічної доброчесності, академічній відповідальності педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, а також на різні випадки порушення академічної доброчесності, включаючи академічний плагіат, самоплагіат, фабрикацію, фальсифікацію, списування, хабарництво, необ’єктивне оцінювання та обмін результатами. Крім того, було розглянуто міжнародний досвід розвитку академічної доброчесності та визначено перспективи подальшої співпраці.

page-up