Меню
8 травня - День пам`яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років
2024-05-08

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам`яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановила 8 травня як День пам`яті та перемоги - єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам`ять загиблих у Другій світовій війні.

Ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня - точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними. Пам`ять про війну має вести не до культу перемоги, а розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.

Спливають роки, але не згасає в людській пам`яті вікопомний подвиг українського народу та його вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. Подвиг в ім`я свободи й незалежності Батьківщини, в ім`я миру на землі, в ім`я торжества справедливості й добра.

8 травня, в День пам`яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам`ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці кровопролитні роки. Також у цей травневий день ми утверджуємо спадкоємність традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників нашої Вітчизни, консолідуємо суспільство навколо ідеї захисту України, яка є актуальною, як ніколи раніше.

До цієї скорботної та пам`ятної дати у бібліотеці коледжу експонується книжкова викладка "Війна у серці, пам`яті, книжках…"

F:\8-9ТРАВНЯ\фото дівчата.jpg

page-up