Меню
23 квітня – Всесвітній день книги й авторського права
2024-04-23

До найвизначніших надбань людської цивілізації належить книга. Завдяки їй ми отримуємо доступ до знань, ідей, духовних і моральних цінностей, розуміння краси й творчих досягнень людини. Книга - це вікно у світ культурного різноманіття, міст, що з`єднує різні цивілізації у часі й просторі.

Даниною поваги до книг та авторів, до тих, чий внесок сприяв соціальному та культурному прогресу людства, стало встановлення Всесвітнього дня книги та авторського права, який відзначається щорічно 23 квітня, починаючи з 1996 року, за рішенням ЮНЕСКО. Рішення прийняте з метою просвіти, для подальшого розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найвагомішим засобом поширення знань та найнадійнішим способом їхнього збереження.

22.04.2024 року з метою промоції читання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності працівниками бібліотеки коледжу була проведена класна година, на якій були присутні здобувачі освіти 2-021 гр., 2-024 гр. (кл. кер. Саітгареєва О. Г.); 3-012 ( кл. кер. Коваленко О. Ф.); 7-001 (кл. кер. Висоцька Л. В.) та викладачі коледжу. А також в холі коледжу був оформлений стенд «Книги – скарбниця мудрості, авторське право – їх захист».

Колектив бібліотеки висловлює велику подяку Цикловій комісії соціально-гуманітарних дисциплін за участь та співпрацю!

page-up