Меню
Навчальна практика "Бази даних"

З 27.11.2023 р. по 01.12.2023р. в навчальній групі 3007 спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» було проведено навчальну практику «Бази даних» під керівництвом викладача ЦК «Професійно-орієнтованих дисциплін та ПЗ» Даценко С.Ю.

Навчальна практика здобувачів освіти є складовою частиною навчального процесу з курсу дисципліни «Бази даних», також становить важливий етап на шляху фахової підготовки в галузі інформаційних технологій. Проводиться з метою закріплення теоретичних знань, ознайомлення з майбутньою професією, набуття досвіду самостійної роботи проектування та реалізації баз даних. Вона покликана готувати майбутніх спеціалістів до реальної практичної роботи, закріпити належний рівень їхньої професійної підготовки, сприяє розвитку їх творчих здібностей, навичок, ділової співпраці у колективі.

Метою практики є:

– розширення та закріплення практико-орієнтованих системних знань та навичок щодо процесу створення баз даних для використання у подальшій практичній діяльності;

– формування у майбутніх фахівців з інформаційних технологій професійних компетентностей з практичних аспектів дослідження та ефективного використання програмних засобів з етапу розробки баз даних на прикладі реальних предметних областей.

У відповідності до програми практики, здобувачі освіти набули практичних навичок з:

  1. Семантичний аналіз предметної області.

  1. Проектування локальних моделей предметної області

  1. Проектування глобальної моделі предметної області

  1. Проектування моделі реляційної бази даних

  1. Створення фізичної моделі реляційної бази даних

page-up