Меню
11-12 жовтня 2023 року в НТУУ (КПІ) відбулася XIX Міжнародна наукова конференція імені академіка Михайла Кравчука, присвячена 125-річчю КПІ ім. Ігоря Сікорського.

У 1992 році, за рішенням ЮНЕСКО, після довгих років забуття, науковці України та світу широко відзначили 100-річчя від дня народження видатного українського математика XX століття Михайла Пилиповича Кравчука (27.09.1892–09.03.1942) – доктора фізико-математичних наук, професора Київського політехнічного інституту, завідувача кафедри вищої математики (1930–1937 рр.), академіка АН УРСР (з 1929 р.).

Перша Міжнародна наукова конференція ім. М. Кравчука, присвячена 100-річчю від дня його народження, була організована у травні 1992 року в НТУУ «КПІ» кафедрою математичного аналізу та теорії ймовірностей. В роботі конференції взяли участь науковці з України, Німеччини, Польщі, Казахстану, Узбекистану, Грузії, Азербайджану та інших країн світу. Було зроблено 204 доповіді, у тому числі 84 доповіді київськими вченими. Досить представницькою була делегація з Німеччини, очолювана професором Мюнхенського університету Н. Тренклером, німецькі вчені зробили 12 доповідей.

На нинішній, XIX-й конференції працювали секції:

Диференціальні та інтегральні рівняння, їх застосування

Алгебра, геометрія, математичний аналіз

Теорія ймовірностей та математична статистика

Інформаційні системи та технології в освіті

Історія і методика викладання математики та інформатики

Математична фізика та теоретична фізика

Викладачі циклової комісії фізико-математичних дисциплін взяли участь у роботі конференції. Доповіді учасників розміщено на сайті НТУУ (КПІ) за посиланням https://matan.kpi.ua/uk/kravchuk-conf-2023/abstracts/

page-up