Меню
Науково-дослідницька робота здобувачів освіти 1го курсу "Використання англомовних евфізмів у соціальних мережах"

Здобувачі освіти 1 курсу спеціальності 272 «Авіаційний транспорт» у червні місяці готували доповіді-презентації по науково-дослідницькій роботі «Використання англомовних евфізмів у соціальних мережах» (під керівництвом викладачів ЦК ІМ)

Мета роботи полягала у аналізі явища евфемізації у мові на прикладі англійської мови, та особливостей перекладу евфемізмів українською мовою. Об’єктом дослідження були евфемізми в англомовних ЗМІ. Предметом дослідження був переклад евфемізмів. Для досягнення поставленої мети було проаналізовано тексти медіаресурсів як BBC, The Guardian, New York Times, CBS News, The Tribune, The Washington Post, Fox News та Daily Mail UK.

В ході роботи здобувачі освіти зробили висновки про те, що евфемізми являють собою стилістично та емоційно нейтральні слова чи вирази, що замінюють інші, більш різкі чи непристойні вирази. Евфемізми необхідні для культурного спілкування, для уникнення табу та для обговорення неприємних речей. Найбільш цікаві приклади можна подивитися на наступних слайдах.

page-up