Меню
ОНЛАЙН-КУРС Prometheus «ІНФОРМАЦІЙНА ГІГІЄНА ПІД ЧАС ВІЙНИ»

ОНЛАЙН-КУРС Prometheus

«ІНФОРМАЦІЙНА ГІГІЄНА ПІД ЧАС ВІЙНИ»

2023-02-15

Викладачі кафедри КСМ Гладиш І.А., Гринченко О.С., Осадча К.Г. успішно пройшли та завершили онлайн-курс «Інформаційна гігієна під час війни», та отримали відповідні сертифікати на 15 годин (0,5 кредит ЄКТС).

МЕТА КУРСУ

Навчити базової інформаційної гігієни під час війни – основ фільтрування інформації та розпізнавання брехні. Допомогти освітянам та усім зацікавленим в його проходженні набути навичок, що дозволять самостійно приймати рішення та відчувати себе безпечно серед інформаційного шуму під час війни.

Зараз половина українців вважають, що вміють розпізнавати фейки, проте тільки 3-11% насправді можуть це зробити.

32% українців визначає достовірність новини інтуїтивно, 42% – взагалі ніколи не перевіряють отриману інформацію.

НАПРЯМ НАВЧАННЯ

Професійний розвиток педагогічних та науково-педагогічних працівників з питань розвитку критичного мислення та медіаграмотності, впровадження інновацій в освітньому середовищі.

ПЕРЕЛІК КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ, ЩО ВДОСКОНАЛЮВАТИМУТЬСЯ/ НАБУВАТИМУТЬСЯ

Загальні: знання та розуміння сучасних тенденцій розвитку освіти та цифрової реальності; критичне та системне мислення; здатність навчатися та вчити; здатність логічно обґрунтовувати власну позицію та конструктивно доносити інформацію; вміння розрізняти джерела інформації; здатність співпрацювати з іншими людьми.

Фахові: професійно-педагогічна, інформаційно-комунікаційна, інноваційно-дослідницька, цифрова, компетентності з інформального та професійно-особистісного розвитку, володіння актуальними знаннями в умовах реформ та соціальних трансформацій.

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

page-up