Меню
Відкритий захід викладача Тетяни Рубан Заходи ЦК ПОД та ПЗ

Відкритий захід викладача ЦК ПОД та ПЗ Тетяни Рубан «Проектування апаратно-програмної платформи Аrduino»

03 грудня 2022 року в рамках організації лекторію «Вступ до фаху» викладач циклової комісії «Професійно-орієнтованих дисциплін та програмного забезпечення» Тетяна Рубан провела відкритий захід «Проектування апаратно-програмної платформи Аrduino». У цьому проекті приймали учать здобувачі освіти підготовчих курсів, які ознайомились з сучасними програмними рішеннями на базі мікроконтролера Аrduino.

Цей захід проходив у форматі офлайн. На ньому були присутні:

  1. Завідуюча відділення «Комп’ютерна і програмна інженерія» - Ірина Грибенко.
  2. Голова циклової комісії «Комп’ютерні системи та мережі» - Ірина Кравчук.
  3. Завідуюча навчально-методичним кабінетом – Марина Кольчак.

Метою проекту стало створення макету «Розумний будинок» на базі мікроконтролера Arduino Uno та програмна реалізація в середовищі програмування Arduino IDE мовою С++.

Актуальність проекту обумовлена тим, що сьогодні життя кожної людини стає все простіше, завдяки різним гаджетам, побутовим пристроям. У сучасному світі можна управляти будинком за допомогою смартфона, який є практично у кожного, хоча дані технології здавалися фантастичними ще кілька десятків років тому. Автоматизована система «Розумний будинок», звільняє людину від домашніх турбот. Таким чином, заощаджений час можна витратити на те, що дійсно приємно і корисно.

«Розумний будинок» є спеціальною системою управління будівлею, що вирішує завдання безпеки, зв'язку та розваг. Дана система складається з таких елементів, як вимикачі, таймери, сенсори, різні датчики, які допомагають вимірювати фізичні параметри. Також присутні допоміжні пристрої: блоки живлення, модулі і інтерфейси.

Під час вивчення дисциплін «Робототехніка» та «Системне програмування» здобувачами освіти проектуються та моделюються такі проекти як «Розумний будинок», «Системи відеоспостереження» та інші.

page-up