Меню
Випускнику

Шановний випускник

відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж Національного авіаційного університету»

У житті кожного успішного курсанта (студента) настає хвилюючий і в той же час радісний момент, коли він, успішно здавши атестацію здобувача освіти, отримує диплом про освіту та готовий успішно працювати і робити свою кар’єру. Але уже зараз, перед Вами постає питання працевлаштування, виникає безліч запитань…

Випускники закладів освіти, яким присвоєно кваліфікацію фахівця з освітою різних освітньо-кваліфікаційних рівнів та освітніх ступенів мають право на вільний вибір виду діяльності та місця роботи відповідно до здібностей і професійної підготовки з урахуванням особистих інтересів і суспільних потреб (окрім випадків, передбачених чинним законодавством: пільговий прийом, особливі вимоги до професійної діяльності тощо).

З 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України № 1662-VIII «Про внесення змін до закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників», прийнятий Верховною Радою України 6 жовтня 2016 року.

Передбачається, що випускники закладів освіти вільні у виборі місця роботи (за винятком військових), а заклади освіти не зобов’язані здійснювати їх працевлаштування.

Відповідно до Закону № 1662-VIII державні органи мають сприяти працевлаштуванню випускників закладів освіти надавати випускникам закладів освіти інформацію про наявність вакансій у складі юридичних осіб незалежно від форми власності та підпорядкування для можливого працевлаштування.

Враховуючи сучасні умови розвитку економіки України, в тому числі, значне зменшення державного сектору (від 0% до 30%, залежно від галузі економіки) керівництво закладів освіти, за умови відсутності запитів від державних підприємств, може сприяти працевлаштуванню випускників на підприємства, установи та організації інших форм власності, оскільки вони теж є платниками податків і вносять внесок у розвиток України.

Реєстрація молодих фахівців у державній службі зайнятості здійснюється за місцем постійного проживання у порядку, визначеному законодавством про зайнятість населення.

ПАМ`ЯТКА ЩОДО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ
page-up