Меню
Загальна інформація бібліотеки

Бібліотека – ланка навчально – виховного процесу у коледжі. Вона здійснює бібліотечно – інформаційне, культурно – просвітницьке забезпечення навчально – виховного процесу, як в урочний, так і позаурочний час.

Головною метою діяльності бібліотеки є: популяризація книги серед курсантів та студентів коледжу, формування їх світогляду, допомога користувачам в задоволенні особистих інтересів, потреб, запитів.

Бібліотека забезпечує користувачам доступ до інформації. Створення для відвідувачів комфортного середовища.

Користувачі бібліотеки можуть отримати консультацію щодо пошуку та вибору джерел інформації, можливість роботи з інформаційними ресурсами бібліотеки. Також у бібліотеки є електронний каталог, який містить в собі інформацію про друковані видання (книги, технічна документація, методичні розробки, атласи, схеми, наукові праці).

До послуг читачів – два абонементи, два читальних зали та три комп’ютеризовані читацькі місця. Приміщення бібліотеки розташоване на першому поверсі навчального корпусу №1, 116 каб. та на навчальній авіаційно-технічній базі. Загальна площа приміщень бібліотеки становить 449,7м2.

Загальна кількість посадочних місць для користувачів – 130 (в читальному залі навчального корпусу №1 – 80 та в читальному залі навчальній авіаційно-технічній базі – 50).

Фонд бібліотеки є універсальним і нараховує понад 147480 видань. До його складу входять наукові, навчальні, довідкові, інформаційно – бібліографічні видання, технічна документація, схеми, альбоми, методичні розробки. Також до фонду входить художня література та періодика. Фонд постійно оновлюється навчальною літературою, відповідно до навчальних дисциплін.

Важливе місце в роботі бібліотеки займає організація масових заходів – тематичних оглядів, літературних вечорів, зустрічі з видатними людьми, бесіди, книжних виставок, присвячених видатним і пам’ятним датам.

page-up