Меню
Науковий семінар "Організаційна культура підприємства" вересень 2021

01.10.2021 р. викладачем, завідувачем кафедри менеджменту та логістики, к.е.н. Смирновою Надією Вікторівною для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра 715 і 705 навчальних груп проведено науковий семінар на тему «Організаційна культура підприємства», метою якого було:

  • ознайомлення здобувачів вищої освіти із сутністю та особливостями складових елементів організаційної культури підприємства;
  • розгляд типів організаційної культури підприємства та визначення сфер їх практичного застосування;
  • обговорення алгоритму покращення організаційної культури підприємства.

Кожна організація є відкритою самодостатньою системою, яка для забезпечення безперебійного функціонування повинна ефективно взаємодіяти із зовнішнім ринковим середовищем. Кінцева ж результативність такої взаємодії напряму залежить від якісних характеристик елементів її внутрішнього середовища, головним з яких є персонал. Саме персонал, а точніше рівень кваліфікації, освіти, відповідальності і особисті ділові якості працівників підприємства формують основу його іміджу як складової загальної конкурентоспроможності, що має назву організаційна культура. Але часто можна спостерігати неоднорідність вище вказаних характеристик персоналу підприємства, особливо в частині дисципліни працівників окремих його відділів, що свідчить про відсутність єдиної корпоративної культури.

Варіантом вирішення даного питання може стати розроблення галузевого корпоративного кодексу, а вже на його основі – відповідного документу на окремому підприємстві і, у відповідності до останнього, корегування посадових інструкцій працівників.

page-up