Меню
Оглядова лекція «Цінність праці - основа діяльності» вересень 2021

23.09.2021 р. викладачем, завідувачем кафедри менеджменту та логістики, к.е.н. Смирновою Надією Вікторівною проведено оглядову лекцію на тему «Цінність праці – основа діяльності» для здобувачів вищої освіти 715 і 705 навчальних груп.

Метою даного заходу визначено ознайомлення майбутніх фахівців з природою та етапами процесу формування мотивів як визначальних чинників результативності будь-якого виду діяльності.

Загальний зміст лекції можна підсумувати у наступному.

Щоденна діяльність будь-якої людини не залежно від специфіки професії, посади і спеціальності складається із великої кількості окремих дій, послідовне виконання яких у тій чи іншій мірі забезпечує досягнення поставленого результату. Його ж кінцевий ефект і результативність, як таку, не можна отримати без достатньої кількості мотиваційних чинників, а саме без дії відповідних спонукальних факторів як організаційного оточення, так і особистісних переконань. Останні, у свою чергу, є найбільш визначальними факторами досягнення позитивного результату діяльності, але їх формування, на відміну від чинників організаційного оточення, відбувається ще задовго до здобуття працівниками першого робочого місця.

На них, зокрема, впливає генетична спадковість, система виховання і освіти, інформаційне середовище і соціально-культурне оточення. В подальшому мотиви діяльності, сформовані у шкільному віці, частково піддаються корекції, але майже повністю переносяться на процес здобуття вищої освіти і, відповідно, організованість трудового процесу.

page-up