Меню
Звіт за 2019 р. Конференція «Козацтво - традиції через роки»

 Козаччина – одна з героїчних і найяскравіших сторінок літопису життя українського народу. У нашій прадавній історії, безсумнівно, були і більш славетні сторінки, але вони від нас настільки віддалені в часі, що просто загубились у майже непроглядній пітьмі минулого. І цей яскравий спалах національного піднесення світить нам дороговказом на небосхилі української історії.

Щорічно ми відзначаємо День Українського козацтва, що припадає на 14 жовтня і збігається з великим християнським святом Пресвятої Богородиці.

Саме з огляду на традиції та глибокий історичний зміст цієї дати на базі Криворізького коледжу Національного авіаційного університету було прийнято рішення започаткувати щорічну конференцію науково-дослідних та творчих робіт студентів та викладачів «Козацтво – традиції через роки!»

Цього року дана конференція відбулась 25 жовтня. Участь у конференції взяли студенти та викладачі з різних навчальних закладів І-ІІ р. а. Південного регіону міста Кривий Ріг (Криворізький коледж НАУ, Криворізький медичний коледж, КТК НМетАУ, Політехнічний коледж ДВНЗ КНУ, Криворізький коледж Національної металургійної академії України, Криворізький будівельний коледж.

Основна мета конференції - активізація пізнавального інтересу до історії козацтва, рідного краю, бажання осмислити та дослідити маловідомі та суперечливі сторінки історії.

Відкрив конференцію начальник коледжу, доктор технічних наук, професор, генерал Запорозького козацтва Андрусевич Анатолій Олександрович, який відзначив важливість даного заходу в рамках наукової роботи та патріотичного виховання молоді в стінах нашого навчального закладу та побажав учасникам успіху в захисті своїх робіт.

На конференції були присутні курсанти – представники козацької організації «Криворізька молодіжна паланка», яка вже не один рік діє при навчальному закладі та сприяє культурному і патріотичному вихованню молоді.

На конференції було презентовано 15 виступів в напрямках наукової та творчої роботи.

Оцінювання робіт, рекомендації та визначення переможців здійснювало незалежне журі у складі:

Андрій Євгенович Чубенко – головний зберігач фондів Криворізького міського історико-краєзнавчого музею, дослідник історії українського козацтва на Криворіжжі.

Світлана Валентинівна Куценко – голова Регіонального методичного об’єднання викладачів історії та суспільствознавчих дисциплін навчальних закладів Південного регіону міста Кривий Ріг.

Олександр Анатолійович Юдін – кошовий отаман Криворізької молодіжної паланки, генерал-осавул.

Андрій Сергійович Рекало – помічник начальника коледжу з кадрової роботи.

Учасники були відзначені сертифікатами конференції.

Дякуємо всім учасникам і гостям, бажаємо натхнення та запрошуємо в наступному році на VІ РЕГІОНАЛЬНУ КОНФЕРЕНЦІЮ НАУКОВО-ТВОРЧИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ «КОЗАЦТВО – ТРАДИЦІЇ ЧЕРЕЗ РОКИ!»

D:\ККНАУ\ЦК СГД\19-20\1 Козацтво 2019\Фото\IMG_1635.JPG

D:\ККНАУ\ЦК СГД\19-20\1 Козацтво 2019\Фото\IMG_1678.JPG

D:\ККНАУ\ЦК СГД\19-20\1 Козацтво 2019\Фото\IMG_1692.JPGD:\ККНАУ\ЦК СГД\19-20\1 Козацтво 2019\Фото\IMG_1684.JPG

D:\ККНАУ\ЦК СГД\19-20\1 Козацтво 2019\Фото\IMG_1703.JPG

D:\ККНАУ\ЦК СГД\19-20\1 Козацтво 2019\Фото\IMG_1706.JPG

D:\ККНАУ\ЦК СГД\19-20\1 Козацтво 2019\Фото\IMG_1744.JPG

page-up