Меню
Загальна інформація Циклова комісія менеджменту, логістики та транспортної інфраструктури

голова циклової комісії менеджменту, логістики та транспортної інфраструктури

Смирнова Надія Вікторівна,

кандидат економічних наук

Освіта – це скарб, а володіння нею – досконалість.

Циклову комісію менеджменту, логістики та транспортної інфраструктури було утворено внаслідок об`єднання циклової комісії менеджменту та логістики і циклової комісії транспортної інфраструктури.

Історія розвитку

Випускову циклову комісію транспортної інфраструктури було створено у 2006 році для підготовки фахових молодших бакалаврів за спеціальністю 275 «Транспортні технології (на повітряному транспорті)». На той час це була одна з наймолодших циклових комісій за віком викладацького складу.

Першим головою циклової комісії була викладач вищої категорії Попова Ірена Леонгінівна. У 2014 р. очолювати комісію стала викладач вищої категорії Снєгірьова Ірина Петрівна. У 2017 р. головою комісії було призначено викладача першої категорії Кравчук Наталю Василівну.

Випускову циклову комісію менеджменту та логістики було створено згідно наказу начальника Криворізького коледжу НАУ №87-од від 27.08.2019 р., що обумовлювалося нагальною потребою підготовки фахівців в галузі управління та адміністрування за спеціальністю 073 «Менеджмент» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, здатних працювати в усіх галузях економіки країни.

Склад циклової комісії

Навчальний процес на цикловій комісії забезпечують педагогічні та науково-педагогічні працівники:

Іщенко Людмила Федорівна – кандидат економічних наук, спеціаліст вищої категорії;

Клименко Станіслав Русланович – завідувач лабораторії, спеціаліст другої категорії;

Кравченко Любов Олександрівна – кандидат економічних наук, спеціаліст вищої категорії

Кравчук Наталя Василівна – спеціаліст вищої категорії;

Марченко Світлана Миколаївна – кандидат економічних наук, доцент;

Смерічевська Світлана Василівна – доктор економічних наук, професор;

Смирнова Надія Вікторівна – кандидат економічних наук, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист;

Снєгірьова Ірина Петрівна – спеціаліст вищої категорії;

Федорова Олена Сергіївна – спеціаліст першої категорії.

 

Також до проведення навчальних занять залучаються викладачі інших циклових комісій і спеціалісти авіаційних підприємств.

Спеціальності:

  • 073 «Менеджмент»;
  • 275 «Транспортні технології (на повітряному транспорті)».

Освітньо-професійні програми:

  • «Менеджмент транспорту та логістики» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;
  • «Транспортні технології (на повітряному транспорті)» рівень фахової передвищої освіти.

 

Циклова комісія здійснює підготовку фахівців ступеня бакалавра за спеціальністю 073 «Менеджмент» освітньо-професійної програми «Менеджмент транспорту та логістики» та фахового молодшого бакалавра за спеціальністю 275 «Транспортні технології (на повітряному транспорті)» освітньо-професійної програми «Транспортні технології (на повітряному транспорті)», які здатні вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані задачі у сфері управління організаціями та їх підрозділами.

Після отримання досвіду практичної роботи випускники циклової комісії мають право займати посади на підприємствах, в установах та організаціях усіх галузей і обіймати посади фахівців у сферах організації транспортних перевезень та логістики, операційного менеджменту, продажу та маркетингу, управління бізнес-процесами та персоналом.

 

Діяльність циклової комісії

На цикловій комісії функціонують секції «Економіка та управління» та секція «Транспорт і логістика» наукового товариства коледжу, гурток технічної творчості. Одним із напрямків роботи секцій є керівництво здобувачами освіти щодо підготовки їх до участі у всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях, а також науково-практичних заходах коледжу, району та міста.

Викладачі циклової комісії активно займаються науковою і науково-методичною роботою, постійно підвищують свій професійний рівень, беруть участь у конференціях, олімпіадах, різноманітних проектах, що підтверджує прагнення фахівців до постійного саморозвитку та відповідності сучасним вимогам.

Викладачами циклової комісії у межах їх наукової діяльності опубліковано понад 130 публікацій у фахових наукометричних, фахових та науково-популярних виданнях.

Працівники комісії щороку здійснюють підготовку здобувачів до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Авіація та космонавтика», у регіональних олімпіадах, проводять тематичні тижні, під час яких здобувачі освіти мають можливість проявити свої професійні знання і навички.

Також викладачі комісії постійно приймають участь у роботі:

  • міського методичного об`єднання викладачів транспортних дисциплін, метою якого є удосконалення рівня професійної компетентності викладачів транспортних навчальних закладів міста Кривого Рогу;
  • міського методичного об`єднання викладачів економічних дисциплін з метою обміну практичним досвідом щодо організації навчально-методичної і наукової роботи зі здобувачами освіти у межах викладання економічних дисциплін.

Циклова комісія активно співпрацює з провідними авіаційними підприємствами України з питань проходження здобувачами освіти спеціальностей 073 «Менеджмент» і 275 «Транспортні технології (на повітряному транспорті)» виробничої практики та подальшого їх працевлаштування: ТОВ «Interavia», ДМАП «Бориспіль», ДМАП «Київ» (Жуляни), ДМАП «ім. Данила Галицького» (Львів), МАП «Кривий Ріг» та ін.

Пріоритетними напрямками роботи циклової комісії є:

  • підвищення рівня якості педагогічного складу комісії за рахунок самоосвіти і саморозвитку;
  • вдосконалення процесу навчання, впровадження новітніх методик організації і проведення теоретичних і практичних занять та контролю за якістю їх виконання;
  • використання результатів наукових досліджень як підґрунтя навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців;
  • постійний моніторинг та вивчення матеріалів навчально-методичної та педагогічної літератури, нормативних документів;
  • формування у здобувачів освіти фахових компетентностей для здійснення професійної діяльності у галузі управління та адміністрування і транспортній галузі;
  • індивідуалізація навчальної діяльності з врахуванням здібностей та психологічних особливостей здобувачів освіти;
  • робота з обдарованими здобувачами освіти, розвиток їх фахової зацікавленості та рівня знань;
  • удосконалення професійно-орієнтованої самостійної роботи здобувачів освіти як фактору підвищення ефективності професійної діяльності фахівців в транспортній та економічній сфері;
  • проведення профорієнтаційної роботи викладачами циклової комісії в школах різних областей України.
page-up