Меню
Загальна інформація Циклова комісія ПОД та ПЗ

Циклова комісія профеcійно-орієнтованих дисциплін та програмного забезпечення.

Голова циклової комісії Кравчатий Андрій Володимирович, викладач вищої категорії.

Ласкаво просимо на циклову комісію профеcійно-орієнтованих дисциплін та програмного забезпечення КПІ ВСП КРФК НАУ.

Шановні Друзі!

Я з радістю вітаю Вас на сайті  циклової комісії професійно-орієнтованих дисциплін та програмного забезпечення. Ви знайдете тут інформацію про нашу освітню діяльність, склад циклової комісії, її професійні та творчі зв'язки та багато іншого.

Історія циклової комісії

Циклова комісія профеcійно-орієнтованих дисциплін та програмного забезпечення була створена в 2002 році та є випускною для спеціальності 121 "Інженерія програмного забезпечення".
Головами комісії були:

Андрусевич Н.В. – 2002-2006рр.

Терьошина С.С. – 2006-2009рр.

Даценко С.Ю. – 2009рр.

Кравчатий А.В. – з 2010рр.

Склад циклової комісії

Навчально-виховний процес на цикловій комісії профеcійно-орієнтованих дисциплін та програмного забезпечення забезпечує 8 викладачів, серед яких 4 мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», що становить 50%, 2 мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії», 2 мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії», що становить 25%.

Спеціальності.

Освітній ступінь «Фаховий молодший бакалавр» за спеціальностями:

«121 Інженерія програмного забезпечення»,

«123 Комп’ютерна інженерія»

Освітній ступінь «Бакалавр» за спеціальностями:

«123 Комп’ютерна інженерія»

Освітньо-професійні програми.

Освітній ступінь «Фаховий молодший бакалавр» за освітньо-професійними програмами:

«Інженерія програмного забезпечення»,

«Комп’ютерна інженерія»

Освітній ступінь «Бакалавр» за освітньо-професійними програмами:

«Комп’ютерна інженерія»

Основні дисципліни.

  • Програмування
  • Основи програмної інженерії
  • Алгоритми і структури даних
  • Об’єктно-орієнтоване програмування
  • Операційні системи
  • Бази даних
  • Людино-машинна взаємодія
  • Конструювання програмного забезпечення
  • Графічне та геометричне моделювання
  • Інструментальні засоби візуального програмування
  • Програмування Інтернет

Діяльність циклової комісії

Основними напрямками роботи циклової комісії є надання курсантам грунтовних, фундаментальних знань з новітніх інформаційних технологій, різноманітних мов програмування, програмування Інтернет,баз даних, операційних систем, конструювання програмного забезпечення та ін.
Значна увага приділяється розвитку творчих здібностей студентів. З цією метою проводяться міські та обласні олімпіади з інформатики та програмування, конкурси комп’ютерних проектів, наукові конференції, тижні спеціальності; курсанти залучаються до розробки програмного забезпечення, автоматизації навчального та виховного процесів.
Навчання за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення» планована так, що 2/3 часу підготовки відведено на лабораторно-практичне навчання, під час яких курсанти набувають практичного досвіду застосування технологій проектування, програмування, налагодження, тестування програмних продуктів.

Курсанти оволодівають мовами програмування, технологіями розробки програмних та інформаційних систем, СКБД, WEB-додатків та інші : С++, Assembler, C#, php, Java, JavaScript, MySql, AJAX, HTML, MS SQL Server, CSS, Delphi, Object-oriented programming.

Велика увага приділяється організації курсового та дипломного проектування. Курсанти виконують проекти на замовлення роботодавців, тим самим демонструють свої знання, вміння та навички, чим сприяють подальшому самоствердженню та працевлаштуванню.

Для підготовки спеціалістів–програмістів використовуються 6 комп’ютерних лабораторій, які оснащені сучасною комп’ютерною технікою, програмним забезпеченням та локальною мережею з виходом в Іnternet.

Викладачі циклової комісії постійно займаються самоосвітою, моніторингом програмних продуктів та сучасних вимог до фахівців з спеціальностей відділення, пошуком новітніх технік, методів та засобів навчання і застосовують їх у навчальному процесі.

Показником продуктивної роботи викладачів циклової комісії є активна участь і перемоги курсантів коледжу у конкурсах і олімпіадах міських та обласних рівнів, впровадження в навчальний процес створеної за участю курсантів автоматизованих інформаційних систем.

page-up