Меню
Загальна інформація про ЦК Соціально-гуманітарних дисциплін

Циклова комісія соціально-гуманітарних дисциплін є структурним підрозділом відділення загальноосвітньої підготовки Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж НАУ»

Історія циклової комісії

Циклова комісія була створена в 1951 році з початку заснування Криворізького авіа технічного училища спецслужб цивільного повітряного флоту (КРАУСС ГФВ) та мала назву комісія «соціально-економчних дисциплін». Організатором і першим керівником циклової комісії був Рикун Валентин Іванович, працював в коледжі з 1951 по 1974 рік. В 2000-них роках перейменована на циклову комісію соціально-гуманітарних дисциплін.

Голови циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін.

1951 – 1974 - Рикун Валентин Іванович

1975 – 1984 – Прогожіна Олександра Михайлівна

1984 – 1990 – Долгова Галина Олександрівна

1990 – 1991 Гонта Олексій Прокофійович

1991 – 1998 Козоріз Віталій Віталійович

1998 – 2012 Грипас Лариса Миколаївна

2012 – 2017 Висоцька Любов Віталіївна

З 2017 року циклову комісію очолює Коваленко Олександр Федорович

     На цикловій комісії працює 3 осіб, з яких: троє вищої категорії, два з яких мають рівень викладача-методиста, кандидат педагогічних наук, кандидат філософських наук.

Циклова комісія забезпечує проведення всіх видів навчальних занять за такими навчальними дисциплінами:     «Всесвітня історія», «Історія України (Історія і культура України)», «Історія і культура України», «Основи правознавства», «Правознавство (Основи правознавства)», «Транспортне право» «Політологія», «Історія Української культури», «Групова динаміка і комунікації», «Основи філософських знань», «Філософія», «Філософія (філософія, релігіознавство, логіка, етика і естетика)», «Психологія». До кожної дисципліни вкиладачами розроблено навчально-методичне забезпечення.

     За останні роки викладачами циклової комісії було видано: Навчально-методичний посібник Правова педагогіка. Навчально-методичний посібник для магістрів денної форми навчання (2016); Методичні рекомендації «Система комплексної діагностики знань студентів» з навчальної дисципліни «Історія України (Історія і культура України)» (2019); Навчально-методичний посібник «Правовий статус студента – актуальні питання» (2019); Монографія Cumacenko O. Tvurci cinnost v dobe informační spolecnosti (Praha 2019); Посібник Пам`ятка для педагогічних працівників та здобувачів фахової передвищої освіти Закон України «Про фахову передвищу освіту» у запитаннях та відповідях (2020); Посібник Пам`ятка для педагогічних працівників та здобувачів фахової передвищої освіти Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» у запитаннях та відповідях (2020), «CASE: АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ. Навчально-методичний посібник для педагогічних, науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж Національного авіаційного університету» (2022).

     На заняттях циклової комісії використовуються наочні, дидактичні та технічні матеріали: стенди, плакати, тестові завдання, навчальні фільми, слайди при цьому активно використовується мультимедійне обладнання, завдяки якому відбувається демонстрація мультимедійних презентацій за всіма темами з дисциплін циклової комісії.

     Викладачі циклової комісії беруть активну участь у виховній роботі, що проводиться в коледжі, організовують та проводять тижні права, тематичні круглі столи, лекції та виховні бесіди на історичну та суспільно-політичну тематику, присвячену ювілейним та пам`ятним датам історії України.

     На комісії працює три наукові секції: «Простір рівних можливостей» керівник секції - Висоцька Л.В.; «Філософія і космос» керівник секції - Саітгареєва О.Г.

Комісія організовує та проводить щорічно з 2015 року регіональну конференцію науково-творчих робіт здобувачів освіти «Козацтво – традиції через роки!», а з 2021 року Всеукраїнську конференцію науково-творчих робіт здобувачів освіти «Козацтво – традиції через роки!»,

    

page-up