Меню
Профспілка

Офіційний сайт

Заходи профспілки коледжу

Контакти:

Голова ППО ВСП «КРФК НАУ» - Старча Олена Миколаївна
Адреса:
вул. Туполєва, 1, корп. 2, к. 205 Кривий Ріг 50045 Україна
Тел.: +380678003075.
Emailuchebotdel@kk.nau.edu.ua.

Професійна спілка (профспілка) ВСП «КРФК НАУ» – добровільна неприбуткова громадська організація, галузева спілка, що об'єднує громадян, пов'язаних спільними інтересами за родом їхньої професійної (трудової) діяльності (навчання).

Професійні спілки створюються без попереднього дозволу на основі вільного вибору їхніх членів, усі професійні спілки мають рівні права.

Основним завданням профспілки це не допустити зниження заробітної плати нижче рівня, який зазвичай підтримується в різних галузях промисловості. Тобто вони хочуть запобігти падінню ціни робочої сили нижче її вартості.

Обов’язки профспілок та їх об’єднань полягають у здійсненні представництва та захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів своїх членів, з чітким додержанням Конституції України, законів та інших нормативно-правових актів, а також виконанні колективних договорів та угод, які вони уклали, та взятих на себе зобов’язань.

Одним з найголовніших завдань діяльності профкому є підготовка і прийняття Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом. В Колективному договорі передбачено, згідно Кодексу Законів України «Про працю», основні зобов’язання сторін з питань регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, узгодження інтересів співробітників (режим роботи, умови і охорона праці, встановлення компенсацій і пільг, забезпечення житлово-побутового, культурного, медичного обслуговування, організація оздоровлення і відпочинку тощо).

page-up