Меню
Загальна інформація циклової комісії повітряних суден та авіадвигунів

Кафедра «Повітряних суден та авіадвигунів» входить до складу факультету «Повітряний транспорт та комп’ютерні технології» Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж НАУ».

Завідувач кафедри ПС та АД Зімін Валерій Євгенович – кандидат технічних наук, доцент, має багаторічний досвід роботи.

Історія циклової комісії / кафедри.

Кафедра «Повітряних суден та авіадвигунів» була створена у 2015 році. Кафедра є випусковою і займається підготовкою фахових молодших бакалаврів та бакалаврів за спеціальністю 272 «Авіаційний транспорт».

Склад кафедри (перелік викладачів).

Освітній процес на кафедрі «Повітряних суден та авіадвигунів» забезпечує 11 педагогічних (науково-педагогічних) працівників, серед яких 3 кандидата технічних наук, що становить 27%, 3 викладача кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» – 27%, 3 викладача кваліфікаційної категорії «спеціаліст першої категорії» - 27%, та 2 завідувача лабораторії - 19%.

У освітньому процесі широко використовуються навчальні лабораторії аеродинаміки та гідравліки; матеріалознавства; метрології, стандартизації та технічної діагностики; пально-мастильних матеріалів, а також ресурси навчальної авіаційної технічної бази.

На кафедрі функціонує гурток технічної творчості, де здобувачі освіти поглиблюють та розвивають свої знання та навички за спеціальністю, яку здобувають.

Рішенням викладачів кафедри була відкрита наукова секція, в якій викладачі та здобувачі освіти займаються науковою діяльністю, приймають участь у конференціях як місцевого так і всеукраїнського рівня.

Спеціальності.

Освітньо-професійний ступінь «Фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю

272 «Авіаційний транспорт».

Освітній ступінь «Бакалавр» за спеціальністю 272 «Авіаційний транспорт» (за скороченим терміном навчання).

Освітньо-професійні програми.

Освітньо-професійний ступінь «Фаховий молодший бакалавр» - освітньо-професійна програма 272 «Авіаційний транспорт»

Освітній ступінь «Бакалавр» - освітньо-професійна програма 272 «Авіаційний транспорт» (термін навчання - 1 рік 10 місяців)

Діяльність кафедри.

З початку існування кафедри завідувач кафедри та викладачі ставили перед собою задачі по розвитку та удосконаленню матеріально-технічної бази лабораторій кафедри, реалізації освітньо-професійних програм, розробці методичних посібників, освоєння нових методів викладання із застосуванням сучасних мультимедійних технологій та сервісів для дистанційного навчання: Google Сlassroom, Google Meet, відео конференції Zoom, Discord.

Науково-практична діяльність покладена на роботу наукової секції, яка готує здобувачів освіти для участі у Всеукраїнській науково-практичній конференцій «Авіація та космонавтика», що проводиться щорічно на базі коледжу, де вони займають призові місця.

C:UsersДмитрий РыPictures16.jpg

E:ВідділенняКонференцияТИЖДЕНЬ відділення 2019Последний день отделенияIMG_20190517_115922.jpg

Для збільшення зацікавленості спеціальністю здобувачів освіти кафедра проводить олімпіади, відкриті заходи, тижні спеціальності, екскурсії на авіапідприємства та машинобудівні заводи міста та України.

У гуртку технічної творчості здобувачі освіти займаються оновленням технічних стендів та установок, які є в наявності в лабораторіях, та розробкою нових стендів та навчальних посібників.

C:UsersДмитрий РыPictures14.jpg

Щорічно викладачі кафедри проходять курси підвищення кваліфікації на авіаційних підприємствах України для отримання практичних навичок з експлуатації та обслуговуванні повітряних суден та двигунів та у закладах вищої освіти – для підвищення педагогічної майстерності.

C:UsersДмитрий РыAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.Wordизображение_viber_2020-10-28_12-32-22.jpg

C:UsersДмитрий РыAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.Word313.jpg

C:UsersДмитрий РыPictures13.jpg

C:UsersДмитрий РыPictures12.jpgC:UsersДмитрий РыPictures17.jpg

page-up